Hoppa till sidans innehåll

Distriktsnytt Skåne


Ska er förening ha digitalt årsmöte? Riksidrottsförbundet har tagit fram information och tips som kan vara bra att ha i tankar.
 
Igår kväll genomfördes RF-SISU Skånes historiska årsstämma. Det var den första under namnet RF-SISU Skåne och samtidigt var det den första stämman i delvis digital form.
 

Möt en av våra utbildare

(2020-09-02 12:39)
Sedan 2003 är Anders Svensson en av RF-SISU Skånes mest uppskattade utbildare. Vi har pratat med honom om utbildarrollen och hans syn på ledarskap, i samband med lanseringen av vår nya utbildningskatalog för 2020-2021.
 
Regeringen har idag presenterat sitt förslag till ett förlängt stöd till idrottsrörelsen på 1 miljard kronor för år 2020 samt presenterat att man skickar förslag till undantag av ordningslagen för idrott och kultur på snabbremiss.
 
Idrottsrörelsen har precis som många andra områden i samhället drabbats av coronakrisen. Vi vet att många prövningar återstår men vi hoppas också att vi kan gå stärkta ur denna kris och att vi kan fortsätta vara en viktig del i vårt samhälle.
 
I slutet av juli/början av augusti brukar Helsingborg fyllas av tiotusentals fotbollsspelande barn och ungdomar. Idrottsfesten Eskilscupen samlar killar och tjejer från hela landet och för första gången sedan 1968 ställs cupen in.
 
 
Idag börjar stödet till 428 idrottsföreningar i Skåne som drabbats ekonomiskt av coronapandemin betalas ut. Stödet baseras på hur stor förlust som föreningen har gjort i förhållande till sin omsättning. De som drabbas värst får mest stöd.
 
Sedan 2018 har RF-SISU Skåne drivit Rörelsesatsning i skolan i samverkan med över 100 skånska skolor. Bl.a. har artisten Pidde P genomfört en rörelseturné med sång och dans på många skolor.
 
 
RF-SISU Skåne och Östra Göinge kommun gör en samlad insats under 2020-2021 för att få fler fysiskt aktiva och engagerade inom idrotten i kommunen.
 
Planen är att dessa tillfällen kommer att hållas fysiskt i olika kommuner i Skåne. Vi följer självklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och kan komma att hålla dem digitalt istället. Det kommer även att fyllas på med digitala tillfällen.
 
Enligt beslut av Riksidrottsstyrelsen (RS) blir det obligatoriskt att närvaroregistrera samtliga LOK-stödsaktiviteter digitalt. Beslutet gäller för aktiviteter bedrivna från och med den 1 juli 2020
 
För föreningar som vill ha baskunskap för att komma igång med systemet IdrottOnline för digital närvarorapportering har RF-SISU Skåne nu skapat en utbildning på 4 tillfällen á 45 minuter.
 
För att hjälpa föreningar har RF-SISU Skåne tagit fram en affisch att ladda ner och använda i lokalen, anläggningen, hallen - där träningar pågår.
 
12

 sök projektstöd

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Skåne-Hallands Danssportförbund
Lillie-Ann Lindström, Drottninggatan 131
281 48 Hässleholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@shdsf.nu

Se all info