Hoppa till sidans innehåll

Distriktsnytt Skåne


Snart kan föreningar söka stöd från RF-SISU Skåne för att anpassa sättet att träna under coronaepidemin. Det handlar om utrustning till utomhusträning, kostnader för annorlunda idrottsverksamhet och ändrat anläggningsbehov på grund av stängda...
 
Sista ansökningsdag för att få hjälp inför sommarens aktiviteter är 1:a maj.
 
Två klubbchefer som fått känna på hur det är i dessa tider är Jenny Damgaard, FC Rosengård, och Mikael Wirstedt, MAI (Malmö Allmänna Idrottsförening).
 
I coronatider kan det vara svårt för föreningar att utföra träningar, möten eller tävlingar under de rekommendationer som har kommit från Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet. RF-SISU Skåne tog ett snack med några idrottsföreningar i Skån...
 
Se intervjun med årets ledare, 2019 Patrik Helgesson.
 
Kontoren i Helsingborg, Kristianstad, Malmö och Ystad håller stängt för besökare.
 
Hur hanterar föreningen sin roll som arbetsgivare i dessa tider. Vad gäller?
 
I ett öppet brev till regionens kommuner efterfrågar RF-SISU Skåne en hjälpande hand till idrottsföreningar som drabbas hårt av Coronaviruset. Det öppna brevet är undertecknat av ordf. Jane Andersson och distriktsidrottschef Patrik Karlsson.
 
Här nedan har vi samlat tips på aktuell information om coronaviruset och sjukdomen covid-19 på olika språk. Dela gärna - du och din förening kan hjälpa till att sprida livsviktig information till de som ännu inte pratar svenska.
 
Sedan vi fick ny webbsida behöver föreningar göra om kopplingen till vår nyhetslista. Ett smidigt sätt att få uppdaterade nyheter från oss.
 
Coronaviruset har stoppat skolkonserter med fokus på rörelse – som ett svar på detta tar Pidde P nu till alla resurser för att öka rörelseglädjen hos alla Sveriges barn.
 
Regeringen har beslutat att förbjuda större evenemang med anledning av coronaviruset. RF följer utvecklingen och informerar löpande.
 
Med anledning av Coronavirus/Covid-19 kommer konferensen "Elittränaren i centrum" inte att genomföras den 31 mars. Vi avser att kunna genomföra konferensen någ
 
Jämställdhet har en given plats i barn- och ungdomsverksamheten. Begreppet jämställdhet är däremot svårare att tolka och hur vi faktiskt når de mål som satts inom idrottsrörelsen.
 
Se intervjun med Oskar Rozenberg Hallberg från prisutdelningen på SM i bowl på Bryggeriet.
 
12

Trygg idrott
Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Skåne-Hallands Danssportförbund
Lillie-Ann Lindström, Drottninggatan 131
281 48 Hässleholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@shdsf.nu

Se all info