Hoppa till sidans innehåll

Distriktsnytt Skåne


Riksidrottsförbundet ar förlängt fristen tlll 31/1 2021 för föreningar medverksamhet för målgrupp 65+
 
Vi får frågor kring om den nya 8-personers regeln gäller barn- och ungdomsträningar. Det gör den inte. Men vi påminner om det akuta läget och att det är viktigt att undvika att bli smittad av Covid-19 och att smitta andra.
 
Idag får idrottsföreningar besked om ekonomiskt krisstöd för perioden 1 juli till och med 30 september. 255 skånska föreningar tar del av 16,6 miljoner kronor.
 
De skärpta allmänna råden i Region Skåne förtydligas och förlängs från och med i morgon den 18 november. För idrotten i Skåne är det samma förutsättningar, som beslutades under de tidigare skärpta allmänna råden, som gäller.
 
UR:s succéserie Idrottens himmel & helvete är tillbaka med en ny säsong, sänds onsdagar på SVT1 kl 22.30. Vi välkomnar föreningar i Skåne att delta på digitala samtal på fredagslunchen där vi lyfter det senaste avsnittet och ämnet som berörts.
 
Vi vill påminna om att ansökningsperioden för verksamhetsstödet, Idrott för äldre, är öppen ett par veckor till. Sista dag är den 30 november.
 
Torsdagen den 18 november, kl 19-19.45, håller RF-SISU Skåne ett webbinarie för att berätta om förutsättningar om stödet och hur ansökan går till i IdrottOnline. Webbinariet är kostnadsfritt.
 
 
Vi följer smittspridningen av Covid-19 i Skåne och tyvärr går utvecklingen just nu åt fel håll. Nu höjer vi det sökbara maxbeloppet för corona-anpassning av idrottsverksamheten från 10.000 kr till 20.000 kr per förening.
 
Trots restriktioner och riktlinjer drabbas nu skåningar hårt av Corona. Redan nu har ett antal föreningar drabbats. RF/SISU riks har tagit fram ett antal riktlinjer som kan vara bra att följa om just er förening skulle drabbas.
 
Med anledning av de skärpta allmänna råden i Skåne arrangerade RF-SISU Skåne, tillsammans med Riksidrottsförbundet och smittskyddsläkare från Region Skåne, den 27 oktober en digital informationsträff för SDF och föreningar.
 
Idag klockan 18:30 kommer vi, tillsammans med RF och smittskyddsläkare Region Skåne, att hålla en digital informationsträff för föreningar och SDF/regionala förbund.
 
Malmö idrottsakademi bjuder tillsammans med RF-SISU Skåne och Malmö universitet in till fyra spännande frukostsamtal där spännande utvecklingsfrågor inom svensk elitidrott diskuteras.
 

Webbinarier under hösten

(2020-10-12 09:06)
Under hösten erbjuder vi på RF-SISU Skåne ett antal kostnadsfria webbinarier, utöver alla ordinarie utbildningar vi genomför. Bland annat ett om ätstörningar inom idrotten den 19 oktober. Ta del av vårt utbud nedan.
 
Regeringen har beslutat om ett stödpaket på 1 miljard kronor för att kompensera idrottsrörelsen till följd av coronapandemin. RF har uppdraget att fördela stödet till idrottsrörelsen.
 
12

 sök projektstöd

  

 

Sverigelott Rosa band

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Skåne-Hallands Danssportförbund
Lillie-Ann Lindström, Drottninggatan 131
281 48 Hässleholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@shdsf.nu

Se all info