Hoppa till sidans innehåll

Distriktsnytt Halland


I helgen träffades styrelsen för RF-SISU Halland för att vässa sina arbetsformer och arbeta med styrelseutveckling. Ett både viktigt och roligt arbete som ger styrelsen kraft och möjlighet att ta sig framåt tillsammans.
 
Vill du leda folkbildning i din förening, eller utvecklas som folkbildare? Häng med på våra digitala träffar för att utvecklas som ledare för folkbildning i föreningen.
 
Nu startar fortsättningsutbildningen för tränare i Halland. Först ut är Kungsbacka med start 19 oktober.
 
Sportsommar och Forumteater har mött 5 000 barn i Halland i sommar. Det osar rekord för satsningarna som i våras var på vippen att inte kunna genomföras.
 
I september bjuder RF-SISU Halland in till mötesplatser för unga idrottare i samtliga halländska kommuner. Det blir en dag med ny kunskap och gemenskap och starten på ett nätverk som kan utvecklas och växa på era villkor. Välkomna!
 
Tisdag 25 augusti 2020 är sista datum för ansökan om LOK-stöd för våren 2020. Har ni frågor om hur vårens aktiviteter ska redovisas? Vi finns här för att stötta er förening.
 
En solig dag kan Livräddarna Tylösand ha 50 000 besökare att vaka över. Deras ideella insatser skapar trygghet och räddar liv. Bakom föreningens 60-åriga historia finns ett enormt engagemang och en ständig process av utbildning och folkbildning.
 
Idrotten är en stark motor för folkhälsa och samhällsutveckling. Att våra föreningar får fortsätta det arbetet är en förutsättning för social hållbarhet. Därför behövs en förlängning av regeringens stödpaket till idrottsrörelsen.
 
Till hösten erbjuder vi på RF-SISU Halland massor med utbildning och folkbildning på nya teman med nya spännande utbildare. Nedan följer några exempel. Håll utkik på våra utbildningssidor!
 
Halländska idrottsföreningar får dela på totalt 7,6 miljoner kronor i statligt coronastöd. "Behovet är större, men pengarna gör skillnad för den lokala idrotten" säger Peter Gårdestedt, biträdande distriktsidrottschef.
 
Det har varit en vår med stora prövningar. Länets idrottsföreningar har drabbats hårt av coronakrisen och gjort ett fantastiskt jobb för att ställa om och fortsätta det arbete som gör skillnad för hallänningarna varje dag. Tack för ert engagemang!
 
SM-veckan sommar 2020 som skulle arrangerats i Halmstad ställdes in på grund av corona. Nu står det klart att Halmstad kommer att få arrangera SM-veckan sommar 2021 istället. Det medför att SM-veckan sommar i Linköping arrangeras 2022 och Umeå 202...
 
När RF-SISU Halland summerar utbildningsvåren 2020 står en pandemi i centrum – som fört med sig helt nya metoder, ämnen och målgrupper för utbildning och folkbildning.
 
Den 15 maj stängde ansökan för det statliga coronastödet till idrotten. 148 halländska föreningar har ansökt om ekonomiskt stöd för förlorade inkomster under coronakrisen. Det motsvarar en tredjedel av länets barn- och ungdomsföreningar.
 
RF-SISU Hallands kostnadsfria sommaraktiviteter för barn och unga genomförs under anpassade former i år. 90 unga feriearbetare laddar just nu för att möta barn i hela länet. Och det märks att många vill satsa på en aktiv hemester.
 
12

 sök projektstöd

 

 


Kalender

Utbildning

DansTV

 Sverigekarta

 

 WDSF

WRRC

WADF

DSF

Framåt för fler i rörelse

Postadress:
Skåne-Hallands Danssportförbund
Lillie-Ann Lindström, Drottninggatan 131
281 48 Hässleholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@shdsf.nu

Se all info