Hoppa till sidans innehåll

Distriktsnytt Halland


Fotboll har varit en stor del av hans liv så länge han kan minnas. En del av livet som stått för glädje, utveckling och gemenskap. Nu vill Güncel Ömer Ge tillbaka till idrotten genom sitt arbete som idrottskonsulent med fokus på Värdefullt.
 
Simning, volleyboll och musikal. Det är tre ord som beskriver Jenny Bergflink. Men för att göra vår senaste idrottskonsulent, med fokus på Värdefullt, rättvisa får man inte glömma nyfikenheten på människor och viljan att se alla.
 
En värdegrund som ständigt lever. Bättre struktur för att ta vara på ledarintresset hos klubbens unga och en välkomnande atmosfär. Det är några av de frågor som står allra högst upp på dagordningen hos Henrik Valberg, utsedd till årets ledare 2022.
 
Vi bjuder ett antal lag och träningsgrupper i Hylte kommun på sportbion ”Jag är Zlatan”. Intresseanmäl er till en kul och kostnadsfri biokväll som efterföljs av viktiga reflektioner i laget/träningsgruppen.
 
Hon är inte mer än 19, men med 9 år som tränare och ledare i bagaget har hon redan en gedigen ledarskapsbas att stå på. Hennes mission är att möta varje barn där de befinner sig. Nu har hon utsetts till guldklubbens ledarskapsstipendiat.
 
Katrinebergs folkhögskola startar ny idrottslinje. Utbildningen omfattar två terminer och vänder sig till dig som vill ägna ett läsår åt att utveckla och fördjupa dina kunskaper inom fysisk och psykisk hälsa.
 
Det blev ett välbesökt evenemang när RF-SISU Halland och Halmstads kommun bjöd in till föreningsforum. På dagordningen stod mingel, panelsamtal och frågestund.
 
Efter två tuffa år är det dags att starta om. Föreningar som drabbats hårt under pandemin bjuds in till en temakväll med fokus på ekonomiskt stöd och andra resurser som finns för att hjälpa er i återstartsarbetet.
 
Glädje, inspiration och förmågan att se varje barn. Det är några av de egenskaper som kännetecknar Alice Ljungbergs ledarskap. Nu har hon utsetts till årets unga ledare.
 
Idrott för äldre är en satsning som nu pågått under ett par år. Runt 20 föreningar i Halland har redan dragit igång verksamhet medan ytterligare ett gäng står i startgroparna. Häromkvällen fick de chans att utbyta erfarenheter med varandra.
 
Utbildningar, föreläsningar och ett ständigt arbete för att upprätthålla strukturer och strategier för ett systematiskt lärande inom föreningen. Det är något av det som ligger bakom det faktum att Johanna Sodéus utsetts till årets folkbildare.
 
Vad gäller när föreningen är arbetsgivare? I slutet av april välkomnas du som är anställd eller har arbetsgivaransvar i en idrottsförening till en utbildning om avtal och regler som är bra att ha koll på.
 
Onsala pirates är en påhittig förening som vill mer än att bara lära ut basket. Nu har de utsetts till årets förening i Halland 2022 .
 
Större delaktighet i barnens fritid, möjlighet att göra skillnad i samhället - och alla nya bekantskaper. Engagemanget i idrottsförening medför många positiva erfarenheter för Annika Svensson, som gärna skulle se att fler engagerade sig ideellt.
 
Du som redan är eller vill bli ung ledare har en rad olika möjligheter hos RF-SISU Halland. Vi erbjuder alltifrån utbildningar till stöd för att utveckla initiativ och idéer som skulle göra just din förening ännu bättre.
 
12

Postadress:
Skåne-Hallands Danssportförbund
Lillie-Ann Lindström, Drottninggatan 131
281 48 Hässleholm

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@shdsf.nu

Se all info